Tag: KELUARGA

Lauk Raya : Seminggu kena perangat!

Saya tak tau orang lain. Tapi memori tentang lauk raya masa kecil agak sadis juga. Seminggu kami kena makan lauk yang sama, diperangatkan sampai ke sudah. Selagi tak habis, jangan cuba-cuba request lauk lain!...

PKP: Isteri duduk rumah mertua lama-lama?

Mama selalu pesan, biar banyak rumah, jangan banyak orang. Duduk beramai-ramai, banyak keluarga, banyak nak kena jaga, banyak pula salah fahamnya. Sampai ada kawan saya pun dah start mental breakdown sebab duduk beramai-ramai dengan keluarga mertua di kampung. Stranded masa awal PKP. Suami mungkin kurang sensitifnya berbanding isteri....

Rupanya ini sebab kenapa perlu baca quran sebelum subuh!

Sesiapa yang pernah kehilangan orang tua, pasti tahu rasa sakit rindu tu macamana.Kalau boleh apa saja yang mereka sayang, semua kita nak simpan.Itu saja cara yang boleh saya guna untuk lepaskan rindu. Lepas mama pulang kepada Pencipta, saya minta izin abang Long untuk bawa pulang ke Melaka Quran mama...

Lebih 20 jenis, amazingnya produk Ramly ni :)

Haritu encik ajak pi kedai baru kat kawasan kami ni. Masalahnya nama kedai tu, Jojok Mart huhu. Saya punyalah tanya, ni kedai barang-barang dari Indonesia ke bang? Suami sengih saja dan buat muka cool. “Masuk nanti taulah,”...
error

Anda rasa perkongsian ini bermanfaat? Mohon kongsikannya, ya!

  • Facebook465
  • Follow by Email
  • RSS465